«Таратута замість олів’є»: цікаво що це?

«Таратута замість олів’є». Так, однією фразою, можна охарактеризувати гастро-мікс «Перспективи розвитку гастрономічного туризму на Харківщині», який відбувся у нашому Туристсько-мистецькому хабі «Доступний світ подорожей» наприкінці 2023 року. 

Захід проходив для учасників проєкту «Гастрономічна подорож Слобожанщиною» і передбачав підбиття підсумків багаторічної роботи в площині розвитку гастротуризму та мав на меті ще більше згуртувати нашу команду! Домашнім завданням для кожного учасника заходу було підготувати до святкового новорічного столу не лише якусь автентичну страву, а саме таку, яку ми досліджували в межах роботи над проєктом. Так на нашому столі з’явилися: таратута овочева – це гостренька страва з буряку, солоних огірків й хріну; карасі смажені віночком, рецепт яких ми запозичили на Балаклійщині. З Переліку елементів нематеріальної культурної спадщини Харківської області на наш стіл попало смачненьке Вільшанське сало. А ще ми ласували однією з найбільш улюблених страв кожного українця – варениками з різним начинням. І ліпили ми їх власноруч – разом!

Новорічна атмосфера додавала всім учасникам гарного настрою, а працювати та святкувати водночас виявилось вкрай непоганою ідеєю. Тож вдалося нам не лише відзвітувати про зроблене, згадати наших партнерів, деякі з яких наразі не мають змоги до співпраці через окупацію та знищення, обговорити проблеми, а ще і спрямувати свої думки на майбутнє, окреслити перспективи та скласти плани на 2024 рік.

Забігаючи трішечки наперед, скажемо, що вже зараз ми розпочали роботу над проєктною заявкою до Українського культурного фонду щодо створення нових культурно-пізнавальних та гастромаршрутів.

Тож далі буде! Віримо у Перемогу, розвиваймо туризм разом, робимо Харківщину пізнаваною у всьому світі!

P.S. Із зрозумілих причин цей пост не міг бути опублікований раніше. Дякуємо за розуміння!