27 березня - Міжнародний день театру!

Харківщина туристична вітає партнерів з проєкту щодо розвитку театрального туризму «Маско, я тебе знаю!» та всю театральну спільноту! Адже сьогодні, 27 березня, Міжнародний день театру!

Цього березневого дня вшановують «Його Величність» театр та його робітників: від акторів і режисерів до робітників сцени і продавчинь квитків. Святкуємо й усі ми, бо навряд чи знайдеться людина, яка б хоч раз у житті не відвідала театр, ну а більшість відверто закохана в цей вид мистецтва. 

Харків’яни – справжні щасливчики, адже в нашому місті діють театри музичні, драматичні, дитячі, експериментальні, камерні та зі статусами «національний» і «державний», театральні студії, приватні театри. 

Кожен театральний сезон у нашому місті супроводжується новими виставами, відкриттям імен і чудовою грою визнаних майстрів сцени. А ще наші театри налаштовані розвивати туризм! Деякі вже можуть похизуватися вдалими прикладами й цікавими напрацюваннями. Далеко за межами нашого міста знають про Музей театральної ляльки Харківського державного академічного театру ляльок ім. В. А. Афанасьєва, великі групи туристів збирає екскурсія театральним задзеркаллям ХНАТОБу. 

Палке бажання розвивати театральний туризм об’єднало ОКЗ «Харківський організаційно-методичний центр туризму» з провідними театрами Харківщини у проєкті «Маско, я тебе знаю!». На жаль, війна зруйнувала наші плани, ми не встигли втілити в життя все задумане. Але попри це сьогодні намагаємося не втратити добрих зав’язків, допомагати один одному й разом працювати на культурному фронті. Тож не дивуйтеся тому, як активно ми здійснюємо інформаційну підтримку театральних подій (їх у Харкові ще не так багато, але вони є), та порадійте тому, що вдається робити у воєнний час. Так разом з Харківським театром для дітей та юнацтва, Харківським державним академічним театром ляльок та Харківським академічним театром музичної комедії ми провели низку заходів з психоемоційного розвантаження осіб, які постраждали від бойових дій, на території санаторію «Курорт «Березівські мінеральні води». 

Тож, користуючись нагодою, ДЯКУЄМО своїм друзям за підтримку й УСІХ ВІТАЄМО зі святом! Бажаємо миру, здоров’я, натхнення, втілення найсміливіших творчих задумів, нових яскравих вистав, любові та визнання глядачів! Ніколи не втратити відмінного смаку до життя і ніколи не перестати любити театральне мистецтво! Мирного неба над головою і нехай Господь оберігає вас від усього лихого!

У фотострічці трохи спогадів з театральних заходів до та в часи повномасштабної війни в Україні.

#ХарківщинаТуристична
#вистава
#ТеатральнийТуризм
#Харків
#МаскоЯтебеЗнаю