17 вересня дні народження міст відзначають Кропивницький і Херсон.

17 вересня дні народження міст відзначачають Кропивницький і Херсон.

Тож ми продовжуємо нашу вітальну рубрику та надсилаємо привіти нашим найближчим ювілярам-містам і свої завірення, що обов’язково #ЗустрінемосяПісляВійни.

І звичайно запрошуємо на Харківщину.

На превеликий жаль, святкування українських Днів міста цьоріч дуже відрізняється від попередніх, оскільки наша країна зазнала збройної агресії з боку рф та захищає свою цілісність, незалежність та суверенітет. 
Зазвичай у вересні голова йде обертом від пропозицій долучитися до святкування фестивалів і днів міст в Україні.
І зараз лише слово “святкування” боляче б’є у скроні. Особливо, коли паралельно в реальній реальності надходять новини щодо обстрілу українських міст.

Тож на часі лише згадати, за що ми таки сильно любимо наші міста.

Херсон
Херсон захоплює з першої секунди. Відвідання перлини Півдня України закохає вас у цей край. Унікальні куточки природи – таких більше не зустрінете ніде у світі. Давня історія – від Елади і Скіфів до Великого переселення народів, від південних рубежів Київської Русі до запеклого протистояння Оттоманської Порти з поступом Європейської цивілізації. Херсон має значний туристичний потенціал завдяки історичним, культурним об'єктам, багатим природним ресурсам та зручному географічному розташуванню. Через Херсон проходять автомобільні дороги державного значення, що утворюють Чорноморський та Євроазіатський транспортні коридори. Подорожуючі можуть легко дістатися до курортних зон Чорного та Азовського морів.

Більше про туристичний потенціал цього міста можна дізнатись у наших колег з Херсонщина туристична .

Кропивницький
Кропивницький – один із найбільш несподіваних обласних центрів України для заїжджого мандрівника. Тут можна насолодитися архітектурою з будинками в стилі європейських "палаццо", особливого шарму місту надають пам'ятки високої класики та модерну, мавританські, барокові палаци, будинки, на фасадах яких поєднуються готичні мотиви, рококо та ренесанс. 
Не всі про це знають, але Кропивницький – батьківщина українського професійного театру. 27 жовтня 1882 року в театрі Єлисаветграда відбувся перший спектакль під керівництвом Марка Кропивницького – саме на честь цього всесвітньо відомого театрального діяча місто і отримало нову назву. Це була п'єса "Наталка Полтавка" Івана Котляревського. У ролі Наталки виступила Марія Заньковецька. Ця дата офіційно вважається днем ​​народження першого українського професійного театру.

Більше про туристичний потенціал цього міста можна дізнатись у наших колег з Кіровоградщина туристична/#МандруйКіровоградщиною .

А з цікавими матеріалами про ці та інші міста України можна дізнатися в інформативному тревел-проєкті “Місто за вікенд” за посиланням: https://ua.igotoworld.com/projects/weekend

#ХарківщинаТуристична
#мандри #Україна