На Харківщині активно розвивають гастрономічний туризм.

1-й Сніданок сталого розвитку за темою «Пріоритети просторового розвитку Партнерства громад Дергачівщини в умовах проведеної реформи місцевого самоврядування в Україні та нового адміністративно-територіального устрою Харківської області» відбувся сьогодні, 17 червня, у Дергачах.

Обласний комунальний заклад «Харківський організаційно-методичний центр туризму» разом з ініціативними представниками Харківської громадської організації «Єврорегіон «Слобожанщина», Дергачівської і Чугуївської міських територіальних громад, Малоданилівської і Солоницівської селищних територіальних громад, Харківської державної зооветеринарної академії і Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, громадської організації «Спілка підприємців міста Чугуїв», ТОВ «Кондитерська фабрика «Сват» і Центра підтримки підприємців Дія.Бізнес у Харкові не просто обговорили перспективи розвитку туризму в новостворених громадах і спільні екскурсійні маршрути, а й перевели у практичну площину вже існуючі напрацювання, що були досягнуті в межах реалізації проєктів Агротуристичного кластеру «Сіверський Донець» та ініціативи «Дорога вина та смаку Слобожанщини».

Зокрема,  було представлено пілотні і перспективні агротуристичні локації Дороги вина та смаку Слобожанщини:

  1. крафтове авторське вино від Олександра Семенюти, голови громадської організації «Спілка підприємців міста Чугуїв»,
  2. екологічну кондитерську продукцію» від Сергія Васильченка, засновника ТОВ «Кондитерська фабрика «Сват»,
  3. крафтову продукцію Лабораторії сироваріння на базі Харківської державної зооветеринарної академії від Тамари Приходько, директора Центру культури і виховання Харківської державної зооветеринарної академії.

Дякуємо всім учасникам за продуктивний захід!

Харківщина туристчна cповнена радістю від теплого прийому колег та ентузіастів Дергачівщини і Чугуївщини! 

#АгротуристичнийКластерСіверськийДонець
#кластер
#ДорогамиВинаТаСмакуСлобожанщини
#туризм