Театр Шевченка та Художній музей планують реставрувати.

Під час засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму депутати розглянули питання стосовно виділення коштів на проєктно-кошторисну документації об’єктів «Великої реставрації». У обговоренні також взяла участь заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Мураєва.

Так, пропонується спрямувати фінансування на ПКД по реставрації будівлі обласного комунального закладу «Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка».

«Якщо будуть виділені кошти на проєктно-кошторисну документацію – це стане підставою для отримання коштів з державного бюджету на реконструкцію закладу в рамках «Великої реставрації». Приміщення там дійсно у поганому стані, деякі конструктивні елементи вже відслужили своє. До того ж театр цього року  відзначає столітній ювілей», - сказала директор Департаменту культури і туризму ХОДА Людмила Терещенко.

Також депутати розглянули питання стосовно виділення коштів на проєктно-кошторисну документацію по благоустрою території обласного комунального закладу «Національний літературно-Меморіальний музей Г.С.Сковороди», реставрації обласного комунального закладу «Харківський художній музей».

Також у ході засідання депутати розглянули питання: «Про виконання бюджету, програм соціально-економічного та культурного розвитку Харківської області й делегованих обласною радою повноважень за 2021 рік», «Про внесення змін до Положення про порядок проведення обласного конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє», зміни до обласного бюджету на цей рік, «Про внесення змін до Програми  розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки».

Джерело інформації: сайт Харківської обласної ради