Греція почне стягувати з туристів 20-євро збору за медичні послуги

Вперше в історії туристи, які в'їжджають до Греції, незабаром повинні будуть заплатити додаткову плату в розмірі 20 євро за медичні послуги, які вони несуть під час свого перебування в країні, якщо новий законопроект буде схвалений парламентом. До цих пір мандрівники в цю країну взагалі нічого не платили за медичне обслуговування в Греції, незалежно від того, звідки вони родом, за винятком госпіталізації.

Всі надані послуги історично були повністю безкоштовними; єдиним винятком з цього правила були випадки, коли мандрівники дійсно госпіталізувалися під час свого перебування в Греції.

Згідно статті на грецькому сайті healthreport.gr в кінці липня Міністерство охорони Здоров'я Греції ухвалив, що з цього моменту збір буде стягуватися з усіх іноземних мандрівників, які надаються в медичних центрах, регіональних клініках і амбулаторіях лікарень.

Ті, хто користується послугами швидкої медичної допомоги, також будуть зобов'язані сплатити плату за надані їм послуги. Додаткові збори будуть стягуватися з тих, хто потребує аналізів крові та інших видів скринінгу, відповідно до тарифів, які визначаються національною системою охорони Здоров'я Греції.

Ці нові збори також поширюються на тих, хто проживає в Греції, але вважається "непостійним" резидентом країни.

Згідно зі звітом, Міністерство охорони здоров'я країни сподівається зібрати "значні кошти", найбільш очевидно під час туристичного сезону, коли Греція бачить мільйони туристів, які приїжджають в країну.

Нова постанова змінює положення закону, прийнятого в 2017 році, який дозволяє збирати кошти для погашення лікарням тільки за ті послуги, які вони надають.

Тест на визначення позитивної реакції на коронавірус зазвичай коштує нижче 50 євро в державних лікарнях, але ця плата може варіюватися в приватних установах.